A legjobb lakberendezési applikációk

Új lakást vagy házat rendezel épp be és a katalógusokból szerzett inspiráció nem elegendő számodra? Tervezd meg saját modern enteriőrödet okos alkalmazások segítségével, amelyek elérhetőek különböző operációs rendszereken és sok esetben teljesen ingyenesek. Milyen lakástervező programokat használnak az építészek és az ingatlanügynökök?

aplikacia navrh interieru

Lakberendezési applikációk

Néhány évvel ezelőtt még a belsőépítészek szinte kizárólag grafikai programokkal dolgoztak. A belsőépítészeti tervező programok nem voltak elterjedtek és elérhetőek mindenki számára. Az a néhány létező alkalmazás pedig meglehetősen drága volt és magas gépigényű. Ma már egy hétköznapi mobiltelefonra is telepíthető belsőépítészeti tervező program mindenféle speciális felszereltség nélkül.

iOS appok

Az Apple telefonokra készült legnépszerűbb belsőépítészeti tervező program közé tartozik a Planner 5D alaprajz-készítő alkalmazás. A belső teret 2D és 3D környezetben is meg lehet tervezni és több mint 6400 bútor elemet és egyebeket kínál.

A másik közkedvelt alkalmazás az úgynevezett Home Planner - Lakberendezés tervező app 3D. Ez az alkalmazás Android telefonokon is megtalálható. A bútorok és kiegészítők elrendezése intuitív és az alkalmazás segít elképzelni a leendő hálószobád vagy nappalid.

Android applikációk

A fent említett Home Planner alkalmazás mellett a Houzz app is népszerű az androidos telefonokon. Több mint 20 000 000 terméket találsz, amelyeket a telefon kamerája segítségével közvetlenül a szobádba vagy a nappalidba helyezhetsz el és sok esetben közvetlenül meg is rendelheted azokat.

A Redecor alkalmazást sokkal inkább játéknak lehetne tekinteni, de valójában rengeteg lehetőséget kínál, hogy kreativitásodat felhasználva megtervezhesd megálmodott belső teredet.

Asztali- és webalkalmazások

Ha a belső teret Windows operációs rendszerrel rendelkező számítógépen szeretnéd megtervezni, akkor a Live Home 3D lakberendező programot ajánljuk, amelyet Magyarországon is sok építész és ingatlanügynök használ az új ingatlanok rekonstrukciójához és vizualizációjához. Az alkalmazással nemcsak a ház, hanem a kert és a külső tér is megtervezhető.

A Smartdraw app az első 7 napon ingyenes és a belsőépítészeti tervezésnél sokkal több lehetőséget kínál. Legnagyobb előnye, hogy nem kell semmit telepíteni, a böngészőn keresztül a felhőben fut, amit különösen a gyengébb számítógéppel rendelkezők értékelnek igazán.

Próbáld ki a számítógépes játékokat

Ha szeretnél a tervezés mellett szórakozni is, próbáld ki például a SIMS számítógépes játékot. A népszerű családi számítógépes szimulációból már 4 epizód jelent meg és hamarosan várható a legújabb, 5. rész. A ház berendezése ugyanis ennek a játéknak rendkívül fontos részét képezi.