Irodaberendezési ötletek: Hogyan érezzük magunkat benne igazán jól?

Az utóbbi években már egyre több ember dolgozik otthonról. Ennek a változásnak köszönhetően keresnünk kellett az otthonunkban egy olyan helyet, amelyet használhatunk otthoni irodaként és azt ízlésesen berendezni. Valaki számára ez egy íróasztal beszerzésével történt, amelyet a nappali egyik szabad sarkába helyeztett, míg mások lehet egy egész szobát is el tudtak elkülöníteni erre a célra. Mi nem hiányozhat az otthoni irodádból és hogyan rendezzünk be egy nyitott irodát?

homeoffice

Az iroda berendezése

Az irodában valószínűleg legalább napi 8 órát töltesz majd el. Ezért szükséged lesz néhány olyan fontos dologra, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek ahhoz, hogy kellemes környezetben teljen ez a 8 óra. Amennyiben otthonról dolgozol a szobát az igényeidnek és elképzeléseidnek megfelelően rendezheted be. A munkahelyen azonban valószínűleg alkalmazkodni kell majd a kollégákhoz, esetleg a vezetőség által megszabott előírásokhoz.

Egy olyan környezet, amelyben kellemesen érzed magad

Szobanövények, elegendő fény, a kedvenc dekorációid vagy mondjuk egy aromalámpa. Tehát minden olyan tárgy, amely az irodából egy olyan kellemes és energiával teli helyet varázsol, ahová az ember örömmel jár be, szinte kötelező elemek az irodai asztalon. Amennyiben ez lehetséges az íróasztalt tedd közel az ablakhoz és rendszeresen szellőztess. A friss levegő ugyanis rendkívül fontos.

A kényelem az elsődleges szempont

Egy kényelmes irodai szék és egy tágas íróasztal, amelynél még 8 óra után sem fáj a hátad, elengedhetetlen. Ha van otthon elég helyed (vagy ha a főnököd az irodában megengedi), nézz körül és szerezz be egy babzsákfotelt, egy kis fotel vagy akár egy kétszemélyes kanapét egy kis dohányzóasztallal, ahol néha egy kicsit megpihenhetsz. Ugyanis, ha szünetet tartasz, segít, ha egy kis időre eltávolodsz a munkaasztalodtól. Az ebédszünetben így leülhetsz a kanapéra, és nyugodtan megihatsz egy csésze kávét, beszélgethetsz az  ügyfelekkel vagy a kollégákkal, vagy csak kinyújthatod magad néhány percig.

Fontos, hogy ne zavarjon meg semmi a munkában

Az irodában vagy a kis dolgozósarokban nem kellene, hogy zavaró tényezők legyenek, amelyek elterelik a figyelmet a munkáról. A különböző otthoni kötelességek is elvonhatják a figyelmünket. Például, ha látjuk, hogy ott hagytuk a közelben a porszívót, eszünkbe jut, hogy azt is meg kell csinálni és még kedvet kapunk hozzá. Ugyanilyen csábítást jelentenek a szociális oldalak vagy a számítógépes játékok. Számos szakértő javasolja azt is, hogy használjunk egy számítógépet a munkára és egy másikat magán célokra.

A fontos dolgok kezed ügyében legyenek

A legfontosabb, hogy mindig kéznél legyen megfelelő mennyiségű ivóvíz, ugyanis nem szabad megfeledkeznünk a napi folyadékbevitelünkről. Ezen kívül jó, ha van valami harapnivaló is, hogy fel tudjon tölteni minket energiával. A rendszeres mozgásról se feledkezzünk meg. Ha sikerül néhány métert elkülönítened az irodádban egy jógamatracnak, amelyen napközben kinyújtózhatsz és mozoghatsz egy kicsit, sokkal jobban fogod magad érezni és a munka is könnyebben megy majd.