A legszebb komód dekorációk - inspirálódj!

A komódok több okból kifolyólag is egy különálló kategóriát képeznek a bútorok között. Első sorban praktikus szempontból, ugyanis számos tároló helyet kínálnak. Azonban nem foglalják el az egész falat, mint a magas szekrények, ennek köszönhetően kisebb szobákba is tökéletesen megfelelő. Nem utolsó sorban pedig designos elemekként is jelen vannak otthonainkban, amelyekre még gyönyörű dekorációkat is helyezhetünk. Azonban nem minden dekoráció lehet megfelelő.

dekoracie_komoda

Nem minden dísztárgy lehet megfelelő

Míg a komód teteje az előszobában vagy a folyosón gyakran tároló helyként szolgál a kulcsoknak, a mobiloknak vagy egyéb tárgyaknak, amelyeket hazaérkezésünk után kiveszünk a zsebeinkből, addig a hálószobában vagy a nappaliban a komód tökéletes helyet biztosít a dísztárgyainknak. Az alapvető feltétel azonban az, hogy a dekorációknak színben illeniük kell a szobában található bútorokhoz és a további dísztárgyakhoz. Ügyelni kell a dísztárgyak számára is. Egy komód telezsúfolt tetején egyetlen dísztárgy sem tűnik ki. Azonban, ha csak két vagy három designos darabot választasz, biztos lehetsz benne, hogy nem kerülik majd el senki figyelmét.

Dekoráció inspirációk

Alapvetően elmondható, hogy meg kell találnunk mindenhová azt a tökéletes darabot, amely hónapokig vagy akár évekig díszíti a komódot. A többi kiegészítő darabot pedig akár évszakonként is változtathatod. Kora tavasszal például tehetsz a vázába barkát, később tavaszi, majd nyári virágokat, ősszel  jöhetnek a gyesztenyéből és őszi falevelekből készült díszek, majd a karácsony közeledtével mindenféle karácsonyi dekoráció. Tehát minden évszakban lehet találni valami szépet, amely az alap dekorációk mellett feldobja a komódott és az adott évszakra jellemző.

A fényképek tökéletes választást jelentenek

Egy nagyobb és két kisebb fényképkeret mellettük mondjuk egy illatos gyertyával biztosan remekül fog kinézni. Főleg a hálószobába érdemes a komódra pár családi képet is helyezni, esetleg a komód fölé egy fotókollázst készíteni, amelyen megtalálható a család apraja-nagyja. Egy egyszerű fényképkeret az éjjeliszekrénynek is lehet elengedhetetlen eleme. A komód teteje megfelelő helyet biztosíthat a kirándulásokon szerzett dísztárgyaknak, emlékeknek, így mikor rájuk pillantunk eszünkbe jutnak azok az örömteli szép emlékek, amelyek hozzájuk kapcsolódnak.

Dekorációk a nappali komódra

A nappaliban egyetlen komódról sem hiányozhat valamiféle szép szobanövény. A növények nagyon fontos részei a belső térnek még a Feng Shui szerint is. Amennyiben nem tartozol azok közé az emberek közé, akik imádják a növényeket és a róluk való gondoskodást, akkor válassz szárazságtűrő növényeket, amelyek hosszabb ideig jól elvannak víz nélkül is. Ellenkező esetben érdemes figyelmeztetést állítani a telefonunkra, hogy nehogy elfelejtsük. Esetleg az öntözést ejtsük meg minden szombaton, így már rutinná válik. 

Dekorációk a hálószoba komódra

Amennyiben a hálószobában alacsonyabb komóddal rendelkezel, akkor az jó alternatívája lehet a fésülködő asztalnak. Elég csak beszerezni hozzá egy praktikus tükröt és elhelyezni a komód tejejére a sminkeket és a krémeket. Nagyon jól mutat mondjuk egy tálca, amelyre szépen rátesszük a parfümöket. Nem csak praktikus, de designos megoldás is ez. Ehhez társulhat még egy szép ékszeresdoboz vagy az órák. Amennyiben azonban a hagyományosabb megoldások híve vagy, akkor egy kisebb lámpa, képek vagy növények is díszíthetik a hálószobai komódod tetejét.